Ηλεκτρονικές πηγές

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο ευρετήριο των ηλεκτρονικών πηγών μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Τύπος πηγής

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Σύνολο10

Αποτελέσματα αναζήτησης

p. 1/1
  • 1
/ B

Taylor and Francis Online (HL)

Συλλογή ηλεκτρονικών περιοδικών επιστημονικού περιεχομένου. Η ΕΒΕ προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερους από 1.400 τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link).

Περισσότερα
D B

The Berkeley Initiative for Transparency in the Social Sciences (BITSS)

Αποθετήριο που περιλαμβάνει προδημοσιεύσεις (preprints) για τις κοινωνικές επιστήμες. Οι προδημοσιεύσεις αυτές εστιάζουν στη διαφάνεια σε ό,τι αφορά την έρευνα στο πεδίο των κοινωνικών επιστημών, με σκοπό την αξιοποίησή της για τη χάραξη πολιτικών.

 

Περισσότερα
B

The Brill Dictionary of Ancient Greek (HL)

Αγγλική έκδοση του Franco Montanari’s Vocabolario della Lingua Greca. Με 140.000 λήμματα και προσθήκη νέων λημμάτων σε τακτική βάση, θεωρείται το σημαντικότερο σύγχρονο λεξικό για την αρχαία ελληνική γλώσσα. Το λεξικό συγκεντρώνει λήμματα από τη λογοτεχνία της αρχαϊκής περιόδου – από παπύρους, επιγραφές και άλλες πηγές – έως τον 6ο αιώνα μ.Χ. και σε κάποιες περιπτώσεις μεταγενέστερα.

Περισσότερα
D B

The Human Protein Atlas

Αποθετήριο επιστημονικών δεδομένων που περιλαμβάνει τρία διακριτά τμήματα. Κάθε τμήμα εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα της ανάλυσης του γονιδιώματος των ανθρώπινων πρωτεϊνών.

Περισσότερα
B

The International Aristotle Bibliography (HL)

Ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό εργαλείο που παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 50.000 βιβλία, άρθρα περιοδικών, κεφάλαια βιβλίων, κριτικές βιβλίων και διατριβές για τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και την επιρροή που εκείνος άσκησε. Η βιβλιογραφία καλύπτει περισσότερα από 100 χρόνια δημοσιεύσεων σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσών.

Περισσότερα
B

Thesaurus Linguae Graecae (TLG) (HL)

Ψηφιακή βιβλιοθήκη πλήρους κειμένου. Περιλαμβάνει κείμενα στην ελληνική γλώσσα από την εποχή του Ομήρου έως την πτώση του Βυζαντίου το 1453 μ.Χ.  Απαιτείται δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα. Η ΕΒΕ προσφέρει πρόσβαση μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link).

Περισσότερα
/ B

Thesaurus Linguae Latinae (TLL)

Το μεγαλύτερο λατινικό λεξικό παγκοσμίως, καλύπτει όλα τα λατινικά κείμενα από την κλασική περίοδο έως το 600 μ.Χ.

Περισσότερα
D B

Thesis Commons

Αποθετήριο ανοικτής πρόσβασης πτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών.

Περισσότερα
D B

TOCS-IN

Βάση δεδομένων που περιλαμβάνει πίνακες περιεχομένων από επιλεγμένα περιοδικά κλασικών σπουδών.

Περισσότερα
D

Trismegistos

Διαθεματική πύλη για τον αρχαίο κόσμο. Συγκεντρώνει υλικό  από διαφορετικές πηγές για κείμενα της αρχαιότητας. Περιλαμβάνει βάσεις μεταδεδομένων καθώς και συλλογές πλήρους κειμένου με εστίαση στην αιγυπτιολογία και την παπυρολογία.

Περισσότερα
p. 1/1
  • 1