Ηλεκτρονικές πηγές

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο ευρετήριο των ηλεκτρονικών πηγών μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Τύπος πηγής

Σύνολο96

Αποτελέσματα αναζήτησης

p. 1/10
B

19th Century British Pamphlets

Συλλογή με περισσότερα από 26.000 ψηφιακά βρετανικά φυλλάδια του 19ου αιώνα. Εκτείνεται σε ένα εκατομμύριο σελίδες και συγκεντρώνει ένα σύνολο πρωτογενών πηγών για τη μελέτη κοινωνικοπολιτικών και οικονομικών παραγόντων που επηρεάσαν τη Βρετανία του 19ου αιώνα.

Περισσότερα
/ B

Academic Search Ultimate

Βάση δεδομένων που παρέχει πρόσβαση στο πλήρες κείμενο έγκριτων ακαδημαϊκών ηλεκτρονικών περιοδικών και ηλεκτρονικών περιοδικών γενικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα
/ B

American Antiquarian Society (AAS) Historical Periodicals Collection

Ψηφιακή συλλογή περίπου 7.600 ιστορικών περιοδικών εκδόσεων που καταγράφουν τη ζωή στην Αμερική από την αποικιοκρατία έως τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο και από την περίοδο της Ανασυγκρότησης έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Περισσότερα
D B

Arachne

Συλλογή αρχαιολογικών και κλασικών έργων, καθώς και ψηφιακών εικόνων, κυρίως στη γερμανική γλώσσα.

Περισσότερα
D B

Archimedes Project

Ακαδημαϊκή συλλογή για την ιστορία της μηχανολογίας και της μηχανικής από την αρχαιότητα έως την Αναγέννηση. Για την ανάλυση των πρωτότυπων κειμένων καθώς και για την αξιοποίησή τους με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση γνώσης, έχουν χρησιμοποιηθεί εργαλεία αυτόματης μορφολογικής ανάλυσης της λατινικής, ελληνικής, ιταλικής και αραβικής γλώσσας. Τα πρωτότυπα κείμενα συνδέονται επίσης με – γενικά και τεχνικά, ιστορικά και σύγχρονα – λεξικά και έργα αναφοράς.

Περισσότερα
/ B

Artstor Digital Library

Ψηφιακή συλλογή που παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες από 2.500.000 εικόνες υψηλής ποιότητας για τη διδασκαλία και την έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων. Περιλαμβάνει επίσης εργαλεία για προβολή, μεγέθυνση, σύγκριση, κοινή χρήση και λήψη εικόνων, καθώς και ειδικούς πόρους διδασκαλίας.

Περισσότερα
/ B

Bibliotheca Teubneriana Latina (BTL)

Η BTL περιλαμβάνει όλα τα λατινικά κείμενα των εκδόσεων Teubner από την αρχαιότητα έως και τον Μεσαίωνα και τα νεο-λατινικά κείμενα.

Περισσότερα
D B

Bielefeld Academic Search Engine (BASE)

Μηχανή αναζήτησης που δημιουργήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Bielefeld (Γερμανία) και παρέχει πρόσβαση σε ακαδημαϊκούς πόρους. Η αναζήτηση πραγματοποιείται σε περισσότερα από 120.000.000 έγγραφα μέσα από 6.000 πηγές. Μόνο το 60% των ευρετηριασμένων εγγράφων είναι ανοικτής πρόσβασης. Μπορείτε να αναζητήσετε βιβλιογραφικά μεταδεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των περιλήψεων όπου είναι διαθέσιμες.

Περισσότερα
B

Brepolis Latin Complete (BL-C)

Συλλογή που παρέχει πρόσβαση σε ψηφιακά τεκμήρια πλήρους κειμένου στον κλάδο των ανθρωπιστικών επιστημών και ειδικότερα της λατινικής γραμματείας. Περιλαμβάνει τις βάσεις Archive of Celtic-Latin Literature, Aristoteles Latinus, Monumenta Germaniae Historica, Library of Latin Texts, Series A + B και Dictionary of Medieval Latin from British Sources.

Περισσότερα
B

Brepolis Religion (Bibliographies and Encyclopaedias) Online

Συλλογή που παρέχει πρόσβαση σε ένα από τα σημαντικότερα ευρετήρια βιβλιογραφικών παραπομπών ακαδημαϊκών εκδόσεων στους επιστημονικούς κλάδους της θεολογίας και των θρησκευτικών σπουδών, καθώς και σε σχετικό λεξικό με πάνω από 70.000 λήμματα. Περιλαμβάνει τις βάσεις Index Religiosus και Dictionnaire d’Histoire et de Géographie Ecclésiastiques (DHGE).

Περισσότερα
p. 1/10