«Λόγος 12»: Κ. Π. Καβάφη, «Τὰ Ἐπικίνδυνα» «Ἐν μέρει ἐθνικὸς κ᾽ἐν μέρει χριστιανίζων»

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει τον κύκλο εκδηλώσεων «Λόγος 12» που επιμελείται ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης.

Η πρώτη εκδήλωση έχει τίτλο Κ. Π. Καβάφη, «Τα Έπικίνδυνα» «Ἐν μέρει ἐθνικός κ᾽ ἐν μέρει χριστιανίζων» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, 19:00 έως 21:00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ενότητα εκδηλώσεων ΛΟΓΟΣ 12 έχει ως μόνο και αποκλειστικό αντικείμενό της τη σχέση ελληνισμού και χριστιανισμού στο έργο του Κ.Π. Καβάφη, 90 χρόνια από τον θάνατό του (1933) και 160 από τη γέννησή του (1863). Θα πραγματοποιηθούν τρεις διαλέξεις από τον Χρήστο Παπάζογλου, με την πρώτη στις 29 Απριλίου, ημέρα της γέννησης και του θανάτου του.

Η ενότητα ΛΟΓΟΣ 12 είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Φίλιππου Χ. Τσιμπόγλου (1956-2023), Γενικού Διευθυντή της ΕΒΕ, που στήριξε θερμά το πρόγραμμα του ΛΟΓΟΥ και παρακολούθησε ανελλιπώς όλες τις εκδηλώσεις του.

Ομιλητής:

Χρήστος Παπάζογλου, πρώην maître de conférences στο Inalco

INFO

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Σάββατο 29 Απριλίου, 19:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη

Η χωρητικότητα της αίθουσας είναι 150 άτοµα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.