Η Μαύρη Λογοτεχνία ως γέφυρα Πολιτισμών. Λογοτεχνικές και μουσικές Συν-ομιλίες

Το έργο «Εμείς, οι Αφροέλληνες: η μαύρη λογοτεχνία ως γέφυρα πολιτισμών», το οποίο βραβεύτηκε και συγχρηματοδοτείται από την υποτροφία «Hidden Stories Fund 2023» του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Εθνικών Βιβλιοθηκονόμων (CELN) κορυφώνεται με την εκδήλωση «Η Μαύρη Λογοτεχνία ως γέφυρα Πολιτισμών. Λογοτεχνικές και μουσικές Συν-ομιλίες» που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2024 στις 18:30 στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του δυναμικού της μαύρης λογοτεχνίας ως πεδίου συμπερίληψης και η προβολή ιστοριών από μέλη της Αφροελληνικής κοινότητας.

Η αφιερωματική βραδιά θα περιλαμβάνει ένα πάνελ ομιλητών αποτελούμενο από την κ. Κατερίνα Σχινά, κριτικό λογοτεχνίας και διακεκριμένη μεταφράστρια βιβλίων μαύρης λογοτεχνίας, την κ. Ιωάννα Ηλιάδη, μεταφράστρια βραβευμένων μαύρης λογοτεχνίας, τον κ. Μενέλαο Καραμαγγιώλη, σκηνοθέτη, παραγωγό και σεναριογράφο και τον κ. Mιχάλη Αφολαγιάν, ιδρυτή του Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμών ΑΝΑSA, καλλιτέχνη και ακτιβιστή.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά οι Υinka & Alex Dermanis acoustic set, σε ένα ατμοσφαιρικό ακουστικό live με όχημα τη soul και τη reggae μουσική και το hip hop, με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Anna Paspati.