Απονομή βραβείου «Πηνελόπη Δέλτα» στον Γ.Δ. της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2021, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ απένειμε το μεγάλο βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» στον Φίλιππο Τσιμπόγλου, Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, για το έργο της μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ και τη συνολική του προσφορά στην προώθηση του παιδικού και εφηβικού βιβλίου.

Το βραβείο, που φέρει το όνομα της σημαντικής Ελληνίδας λογοτέχνιδας, απονέμεται κάθε χρόνο από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ σε πρόσωπα τα οποία διακρίνονται για τη συνολική τους προσφορά στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος κ. Φίλιππος Τσιμπόγλου ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ τονίζοντας ότι βραβεύεται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνολικά ως ένας θεσμός που διαχρονικά μεριμνά για την προαγωγή της παιδείας, της έρευνας και της πολιτιστικής δημιουργίας στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, η ΕΒΕ επαναπροσδιόρισε την θέση της τα τελευταία χρόνια απευθυνόμενη τόσο στο νεανικό όσο και το παιδικό κοινό, δημιουργώντας το Τμήμα Δανειστικής Συλλογής, μέρος του οποίου είναι και η Παιδική Βιβλιοθήκη. Παράλληλα, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος υλοποίησε 11 χιλιάδες εργαστήρια σε όλη τη χώρα με 362 χιλιάδες παιδικές συμμετοχές, προσφέροντας συνολικά στην ανάπτυξη παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα.