Εργαστήρια αφιερωμένα στην Άλκη Ζέη

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και 1 Οκτωβρίου 2023 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος τιμά την Άλκη Ζέη μέσα από τα έργα και τις ιστορίες της. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της και οι ήρωές της συνεχίζουν να γεμίζουν με φαντασία και γνώση τις ζωές μικρών και μεγάλων παιδιών.

Ταραξίες και ψίθυροι στη Βιβλιοθήκη

Τι συμβαίνει όταν ανοίγεις ένα βιβλίο;

Κόσμοι καινούργιοι ξεδιπλώνονται με μαγικά πλάσματα που άλλοτε είναι φίλοι, οδηγοί και υπερασπιστές, και άλλοτε επικίνδυνοι μαχητές με αινιγματικές διαθέσεις.

Η ΕΒΕ σας προσκαλεί να την επισκεφτείτε για να δημιουργήσουμε μαζί μαγικά πλάσματα παρέα με το αγαπημένο όλων καπλάνι της Άλκης Ζέη, σε ένα εργαστήριο για οικογένειες.

Διάρκεια Προγράμματος: 75 λεπτά

Αριθμός συμμετοχών: 10 οικογένειες - το κάθε παιδί πρέπει να  συνοδεύεται από  έναν ενήλικα

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 4 έως 6 ετών

Ημερομηνία: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 10.30 - 12.00

Xώρος: Παιδικό εργαστήρι ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ -Ισόγειο

Το πρόγραμμα είναι πλήρες, δεν γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις.

Αχ, τι δύσκολο να είσαι ήρωας!

Η Άλκη Ζέη μέσα απ’ τα βιβλία της επιδιώκει τον προβληματισμό και την κριτική σκέψη για πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων.

Σε αυτό το δίωρο εργαστήριο οι έφηβες και οι έφηβοι θα ακολουθήσουν τις λέξεις, το χιούμορ και τη διεισδυτική ματιά της Άλκης Ζέη, μέσα από τη σωματική κίνηση, τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας όπως τα emoji, και ένα μαξιλάρι! Θα εξερευνήσουν το συγγραφικό σύμπαν της Άλκης Ζέη, ενώ παράλληλα θα εκφράσουν τις προσωπικές τους ιστορίες και την καθημερινότητά τους. Η καταγραφή της συνομιλίας των εφήβων με τα γραπτά της Άλκης Ζέη θα γίνει με τη δημιουργία μιας αυτοσχέδιας έκδοσης (zine).

Διάρκεια Προγράμματος: 120 λεπτά

Αριθμός συμμετοχών: 12 άτομα

Απευθύνεται σε έφηβες και εφήβους από 14 έως 17 ετών

Ημερομηνία: Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 - 13.00

Xώρος: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΕΒΕ 1 στο ΚΠΙΣΝ -Ισόγειο

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις Ελένη Βελτανιώτη και Βίκη Χρηστάκη, μουσειοπαιδαγωγούς και επιμελήτριες εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΒΕ είναι δωρεάν.