Απομακρυσμένη πρόσβαση κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας της ΕΒΕ

Για απόκτηση απομακρυσμένης πρόσβασης κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας της ΕΒΕ, ισχύει η ακόλουθη διαδικασία.

1.  Εγγραφή ως πιστοποιημένος χρήστης μέσω της Υπηρεσίας Ενιαίας Ταυτοποίησης Χρηστών. Για οδηγίες εγγραφής πιστοποιημένου χρήστη παρακαλούμε να συμβουλευτείτε τον Αναλυτικό Οδηγό Εγγραφής Χρήστη, που θα βρείτε εδώ: https://www.nlg.gr/static-page/eggrafi/.

2. Υποβολή αιτήματος για απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση circulation[at]nlg.gr, στο οποίο είναι απαραίτητο:

α) να γράψετε ως θέμα «Αίτημα για απομακρυσμένη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές»,

β) να αναφέρετε στο κείμενο ότι επιθυμείτε απομακρυσμένη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές,

γ) να αναφέρετε το όνομα χρήστη (email ή κινητό τηλέφωνο), που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας ως πιστοποιημένος χρήστης,

δ) να επισυνάψετε την αστυνομική σας ταυτότητα (σκαναρισμένη και από τις 2 πλευρές) ή το διαβατήριο (σκαναρισμένο στη σελίδα με τα στοιχεία).

Όλα τα δικαιολογητικά που αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα διαγράφονται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις ηλεκτρονικές πηγές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε το βίντεο-Οδηγό Χρήσης που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα: https://www.nlg.gr/collection/prosvasi-kai-oroi-chrisis/.