Αναγνωστήριο Περιοδικών

Το Αναγνωστήριο Περιοδικών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) λειτουργεί στο 2ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Έχει ερευνητικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει τα τρέχοντα περιοδικά που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα από το 2013 και μετά.

Η συλλογή που είναι άμεσα διαθέσιμη στο αναγνωστικό κοινό περιέχει 775 επιλεγμένους τίτλους, ταξινομημένους σε δεκαεπτά θεματικές κατηγορίες-επιστημονικά πεδία, οι οποίοι καλύπτουν μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων. Οι υπόλοιποι 11.000 περίπου ελληνικοί και διεθνείς τίτλοι περιοδικών βρίσκονται στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στον Βοτανικό και είναι διαθέσιμοι στο κοινό κατόπιν αιτήματος από τους αναγνώστες-ερευνητές.

Για την πρόσβαση στη Συλλογή Περιοδικών και τη χρήση των υπηρεσιών του Αναγνωστηρίου, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε τον Κανονισμό Λειτουργίας Αναγνωστηρίου Περιοδικών.

Ωράριο Λειτουργίας

→ Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 – 20:00

→ Σάββατο: 09:00 – 14:00

→ Κυριακή και επίσημες αργίες: κλειστά

— Για τη λειτουργία του Αναγνωστηρίου Περιοδικών κατά το χρονικό διάστημα 24/7/23 – 26/8/23: παρακαλούμε να συμβουλεύεστε την ανακοίνωση Ωράριο Λειτουργίας ΕΒΕ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2023