3.3 Αναγνωστήριο Εφημερίδων

Στο Αναγνωστήριο Εφημερίδων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Βαλλιάνειο Μέγαρο επί της οδού Πανεπιστημίου, ο εγγεγραμμένος αναγνώστης έχει πρόσβαση στο σύνολο της συλλογής Εφημερίδων της ΕΒΕ.

3.500 ξενόγλωσσοι και ελληνόγλωσσοι τίτλοι, τόσο του αθηναϊκού, όσο και του επαρχιακού Τύπου, καθώς επίσης και πολλά από τα φύλλα του προεπαναστατικού Τύπου της ελληνικής διασποράς, είναι στη διάθεση του ερευνητικού και αναγνωστικού κοινού.

Η πρόσβαση στη Συλλογή Εφημερίδων γίνεται αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενου αιτήματος (προκράτηση), τουλάχιστον τέσσερις (4) ημέρες πριν την επίσκεψη στην ΕΒΕ, μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση newspapers[at]nlg.gr

Επιπλέον, οι αναγνώστες μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα το ασύρματο δίκτυο της ΕΒΕ που προσφέρεται στο Αναγνωστήριο Εφημερίδων με τις προσωπικές τους ηλεκτρονικές συσκευές και να συνδέονται αξιοποιώντας τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Για το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΕΒΕ ενημερωθείτε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Αναγνωστηρίου Εφημερίδων της ΕΒΕ στα Σχετικά Αρχεία.

 

Επικοινωνία – Ώρες Λειτουργίας:

Αναγνωστήριο Εφημερίδων ΕΒΕ

Βαλλιάνειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 32, 10679 Αθήνα.

Τηλ.: 2103382541

Email: newspapers[at]nlg.gr

Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-16:00.

Κατά τις επίσημες αργίες παραμένει κλειστό.