3.3 Αναγνωστήριο Εφημερίδων

Στο Αναγνωστήριο Εφημερίδων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), στο Βαλλιάνειο Μέγαρο επί της οδού Πανεπιστημίου, ο εγγεγραμμένος αναγνώστης έχει πρόσβαση στο σύνολο της Συλλογής Εφημερίδων της ΕΒΕ.

Στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού και των ερευνητών βρίσκονται 3.500 ελληνόγλωσσοι και ξενόγλωσσοι τίτλοι. Οι ελληνόγλωσσοι τίτλοι περιλαμβάνουν τόσο τον αθηναϊκού όσο και τον επαρχιακό τύπο, καθώς επίσης και πολλά από τα φύλλα του προεπαναστατικού τύπου της ελληνικής διασποράς.

Η πρόσβαση στη Συλλογή Εφημερίδων γίνεται αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενου αιτήματος (προκράτηση), τουλάχιστον τέσσερις (4) ημέρες πριν από την επίσκεψη στην ΕΒΕ, μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση newspapers[at]nlg.gr

Επιπλέον, οι αναγνώστες μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα με τις προσωπικές τους ηλεκτρονικές συσκευές το ασύρματο δίκτυο της ΕΒΕ, που προσφέρεται στο Αναγνωστήριο Εφημερίδων, και να αξιοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Για το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΕΒΕ ενημερωθείτε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να συμβουλεύεστε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Αναγνωστηρίου Εφημερίδων της ΕΒΕ στα Σχετικά Αρχεία.

 

Επικοινωνία

Αναγνωστήριο Εφημερίδων ΕΒΕ

Βαλλιάνειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 32, 10679 Αθήνα.

Τηλ.: 2103382541

Email: newspapers[at]nlg.gr

Ωράριο Λειτουργίας

→ Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 – 14:00

→ Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες: κλειστά

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Αναγνωστηρίου Εφημερίδων κατά τον μήνα Αύγουστο 2020

Το Αναγνωστήριο Εφημερίδων εξυπηρετεί εγγεγραμμένους αναγνώστες μόνο κατόπιν
προγραμματισμού με το προσωπικό της Υπηρεσίας. Υποβολή αιτημάτων και πληροφορίες στο newspapers[at]nlg.gr ή τηλεφωνικά στο 210-3382504, καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00.