Συλλογή ουκρανικών λογοτεχνικών βιβλίων στην ΕΒΕ

Από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 μία μικρή συλλογή λογοτεχνικών βιβλίων ποικίλου περιεχομένου, γραμμένων στην ουκρανική γλώσσα, θα εκτίθεται για έναν μήνα στον χώρο των Ανοιχτών Αναγνωστηρίων του 2ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Stavros Niarchos Foundation Cultural Center.

Η δράση βασίζεται σε μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, για την ανάδειξη των ουκρανικών γραμμάτων και αποτελεί μία ακόμα χειρονομία επιβεβαίωσης των φιλικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της χειμαζόμενης Ουκρανίας.

Τα εγκαίνια της συλλογής πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Σταύρου Ζουμπουλάκη, του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Φίλιππου Τσιμπόγλου, του Πρέσβη της Ουκρανίας, Sergii Shutenko και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Η διατεθείσα συλλογή έχει εμπλουτιστεί και με αντίτυπα ουκρανικών βιβλίων μεταφρασμένων στην ελληνική γλώσσα, που βρίσκονται στις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.