Ιερή τέχνη-Ντοκιμαντέρ του Πάνου Καρκανεβάτου

Ο δημιουργός Πάνος Καρκανεβάτος παρουσιάζει, σε παραγωγή της Vergi Film Productions, το νέο του ντοκιμαντέρ «ΙΕΡΗ ΤΕΧΝΗ». Πρόκειται για ένα ταξίδι στον ανεξάντλητο κόσμο της Βυζαντινής εικονογραφίας.

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τις πιο εμβληματικές στιγμές της βυζαντινής τέχνης. Με τα λόγια και τα έργα των σύγχρονων εικονογράφων, ο Καρκανεβάτος χαράσσει ένα ίχνος στο χρόνο, αποτυπώνοντας ένα αλφαβητάρι της εικόνας.

Ο Πάνος Καρκανεβάτος, γνωστός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, έχει δημιουργήσει πολλά έργα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που έχουν τιμηθεί με βραβεία και παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ και μουσεία.

Το ντοκιμαντέρ «ΙΕΡΗ ΤΕΧΝΗ» έχει διάρκεια 80 λεπτά και παρουσιάζεται με τη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων-αγιογράφων, καθώς και ομιλητών με ειδίκευση στη βυζαντινή τέχνη.

Η μουσική είναι του Γιώργου Ανδρέου, ενώ τα κείμενα voice-over του Γιώργου Μυλωνά και του Πάνου Καρκανεβάτου.

Η παραγωγή της ταινίας έγινε σε συμπαραγωγή με την COSMOTE TV – HISTORY και τη CMBANK, με την υποστήριξη ανώνυμου χορηγού και του ΕΚΟΜΕ. Σύμβουλος παραγωγής είναι ο Μάρκος Καμπάνης.

Για περισσότερες πληροφορίες http://vergilab.gr/

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί, σε πρώτη δημόσια προβολή, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:30 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Είσοδος ελεύθερη