5.2 Οργανώστε την Επίσκεψή σας

Εγγραφή αναγνωστών

Για τη χρήση των υπηρεσιών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος είναι απαραίτητη η προηγούμενη ηλεκτρονική εγγραφή σας στο Πληροφοριακό Σύστημα Πιστοποίησης Χρηστών της ΕΒΕ. Προκειμένου να πιστοποιηθείτε ως εγγεγραμμένοι αναγνώστες, ακολουθήστε τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στον Οδηγό Χρήσης Εγγραφής Αναγνώστη. Στα Σημεία Εξυπηρέτησης Αναγνωστών, που βρίσκονται στο ισόγειο και το 2ο επίπεδο της ΕΒΕ στο ΚΠΣΙΝ, παρέχονται πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για το σύνολο των διαθέσιμων υπηρεσιών.

 

Διαθέσιμες συλλογές

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος  παρέχει στους εγγεγραμμένους αναγνώστες πρόσβαση στο σύνολο των συλλογών της. Το ωράριο λειτουργίας της ΕΒΕ είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 14:00. Επίσημες αργίες: Κλειστά.

Συλλογή Δανειστικού Τμήματος (ΔΤ): Παρέχεται η δυνατότητα εσωτερικού και εξωτερικού δανεισμού βιβλίων. Πέραν του ωραρίου λειτουργίας της ΕΒΕ, τα Αναγνωστήρια του ΔΤ παραμένουν ανοικτά καθημερινά καθώς και στις επίσημες αργίες από 06:00 έως 24:00 για χρήση κοινόχρηστων υπολογιστών και ανάγνωση. Οι αναγνώστες της ΕΒΕ οφείλουν να ακολουθούν τον Κανονισμό Λειτουργίας Δανειστικού Τμήματος.

Συλλογή Περιοδικών: Περιλαμβάνει περίπου 12.000 τίτλους, μέρος των οποίων είναι διαθέσιμο στο Αναγνωστήριο Περιοδικών στο 2ο επίπεδο της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ. Οι εγγεγραμμένοι αναγνώστες της ΕΒΕ οφείλουν να ακολουθούν τον Κανονισμό Λειτουργίας Αναγνωστηρίου Περιοδικών.

Συλλογή Χειρογράφων: Για τη μελέτη των χειρογράφων είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικοινωνία με το προσωπικό του Τμήματος Χειρογράφων, μέσω αιτήματος στη σχετική φόρμα, στο mss[at]nlg.gr ή τηλεφωνικά στους αριθμούς 213 09 99 920, 921. Οι εγγεγραμμένοι αναγνώστες οφείλουν να ακολουθούν τον Προσωρινό Κανονισμό Λειτουργίας Αναγνωστηρίου Χειρογράφων.

 

Ξεναγήσεις 

Ξεναγήσεις στο κτίριο της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος ξενάγησης.
Διάρκεια ξενάγησης: 60′.
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 10-25 άτομα.

 

Πρόσβαση

ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, ΤΚ 17674, Καλλιθέα

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την πρόσβασή σας στις νέες εγκαταστάσεις της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ – Πρόσβαση.

Για πληροφορίες σχετικά με τον χώρο στάθμευσης επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΠΣΙΝ – Parking.

*Όλοι οι χώροι της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.