2 Εκπαιδευτικά Προγράμματα

  1. Η έναρξη νέου κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της ΕΒΕ (Μάρτιος – Δεκέμβριος 2021) με τίτλο Αριθμός Φύλλου 1821. Αποσπάσματα από έντυπα μέσα της εποχής, σπάνια έγγραφα και χειρόγραφα από τις ειδικές συλλογές της ΕΒΕ θα αξιοποιηθούν δημιουργικά με στόχο την ανάδειξη και τη μελέτη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις βιβλιοθήκες διαδικτυακά, και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κάποια από τα εργαστήρια με τη συμμετοχή μικρών αναγνωστών και την εμψύχωση των εργαζομένων στις βιβλιοθήκες.
  2. Η διενέργεια Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Γημιουργικότητας, προσαρμοσμένης στις συνθήκες που επικρατούν λόγω κορωνοϊού, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση και τη συμμετοχή των βιβλιοθηκών που ανήκουν στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της ΕΒΕ (Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021)
  3. Η έναρξη νέου κύκλου αναγνώσεων σημαντικών τεκμηρίων και αποσπασμάτων από βιβλία των Ειδικών Συλλογών της ΕΒΕ από σημαντικούς καλλιτέχνες και λόγιους (Μάρτιος – Δεκέμβριος 2021).