Η συμβολή του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στις σπάνιες παθήσεις

Η 28η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος θα φιλοξενήσει εκδήλωση του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού για την παρουσίαση του έργου του που αφορά τις σπάνιες παθήσεις, στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 6:00 μμ.

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού ιδρύθηκε το 1965 από τον Καθηγητή Παιδιατρικής Σπύρο Δοξιάδη. Αποτελεί κρατικό φορέα υπαγόμενο και χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την προαγωγή της υγείας όλων των παιδιών της χώρας. Περιλαμβάνει Διευθύνσεις με εξειδικευμένο γνωστικό αντικείμενο που παρέχουν υπηρεσίες υγείας μοναδικές στον Ελλαδικό χώρο. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, έχει, μεταξύ άλλων, ενεργή παρουσία στο τομέα των σπανίων παθήσεων και αξιόλογη συμβολή στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού που σχετίζονται με τις σπάνιες παθήσεις και θα αναδειχθεί το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το παιδί με το σπάνιο νόσημα και την οικογένειά του.

Πρόκειται για πρωτοβουλία ενημέρωσης και εξωστρέφειας προς το ευρύ κοινό, το οποίο αποτελεί αποδέκτη των υπηρεσιών του Ινστιτούτου αλλά και έμπνευση για τη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των δραστηριοτήτων του. Όραμα του φορέα αποτελεί η προαγωγή υγείας των παιδιών και η παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών.