Το Fiesole Retreat στην ΕΒΕ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τους Casalini Libri, The Charleston Company και το Against the Grain συνδιοργανώνει το τριήμερο 5-7 Απριλίου, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Fiesole Retreat στις εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

To Fiesole Retreat Series αποτελεί μία μοναδική σειρά συναντήσεων, που λαμβάνουν χώρα από το 1999. Στο επίκεντρο των συναντήσεων διαφορετικών ανθρώπων από το ευρύτερο πεδίο της Βιβλιοθηκονομίας, τοποθετείται το μέλλον των βιβλιοθηκών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των εκδόσεων, των συλλογών και της ακαδημαϊκής δραστηριότητας διεθνώς. Το πλήρες αποθετήριο των προηγούμενων Retreats είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.casalini.it/retreat/.

Στόχο του Fiesole Retreat αποτελεί η διερεύνηση της παρούσας κατάστασης και των εξελίξεων της Βιβλιοθηκονομίας στην ψηφιακή εποχή, με βάση την κοινή μας πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου και τη φόρμα εγγραφής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.casalini.it/retreat/retreat_2022.asp#3.