Διαβάζω για τους άλλους στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στηρίζει ενεργά από τον Μάιο του 2019 τον εθελοντικό οργανισμό Διαβάζω για τους Άλλους στην παραγωγή ακουστικών βιβλίων. Το Διαβάζω για τους Άλλους είναι πιστοποιημένος από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων, για τυφλούς και έντυπο-ανάπηρα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάγνωση έντυπου υλικού χωρίς υποβοήθηση, με όραμα μια κοινωνία με ίση πρόσβαση στην ανάγνωση και τη μόρφωση.

Οι ηχογραφήσεις ακουστικών βιβλίων πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση στα στούντιο που διαθέτει η ΕΒΕ στο ισόγειο του κτιρίου της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έως και σήμερα έχουν παραχθεί δεκατρία νέα ακουστικά βιβλία πέντε χιλιάδων (5.000) σελίδων ως αποτέλεσμα 650 ωρών ηχογράφησης και 1.300 ωρών επεξεργασίας.

Τα βιβλία αυτά, δώδεκα ακαδημαϊκού και ένα λογοτεχνικού χαρακτήρα, βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερόμενων μερών χάρη στους 24 εθελοντές αναγνώστες και στο εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.