Ηλεκτρονικές πηγές

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο ευρετήριο των ηλεκτρονικών πηγών μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Τύπος πηγής

Σύνολο4
Επιστημονικό πεδίο: Μεσαιωνικές σπουδές

Αποτελέσματα αναζήτησης

p. 1/1
  • 1
D

Database of Byzantine Book Epigrams

Βάση δεδομένων που συγκεντρώνει και παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 11.000 επιγράμματα ελληνικών χειρογράφων μέχρι και τον 15ο αι. μ.Χ. Οι ερευνητές έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης στο σώμα του κειμένου, ενώ μπορούν να περιηγηθούν και με κριτήριο τον τύπο του επιγράμματος, το χειρόγραφο προέλευσης ή τα πρόσωπα που συνδέονται με την παραγωγή του.

Περισσότερα
* D B

Global Medieval Sourcebook

Ανοικτό εργαλείο διδασκαλίας και έρευνας. Προσφέρει μία ευέλικτη επιγραμμική οθόνη για την παράλληλη προβολή μεσαιωνικών κειμένων στην αρχική τους γλώσσα, σε νέες αγγλικές μεταφράσεις και στην ψηφιοποιημένη χειρόγραφη μορφή τους.

Περισσότερα
* B

Lexikon des Mittelalters Online (LexMA) / International Encyclopaedia for the Middle Ages (IEMA)

Συλλογή που παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 36.700 λήμματα και καλύπτει όλες τις πτυχές των μεσαιωνικών σπουδών από το 300 έως το 1500 μ.Χ. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία έρευνας για τους μελετητές της μεσαιωνικής περιόδου.

Περισσότερα
B

New Pauly Online

Πηγή αναφοράς για τον αρχαίο κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα. Περιλαμβάνει όλους τους τόμους του Der Neue Pauly και του Brill’s New Pauly. Η ΕΒΕ παρέχει επίσης πρόσβαση και στα New Pauly Supplements Online I και II.

Περισσότερα
p. 1/1
  • 1