Ηλεκτρονικές πηγές

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο ευρετήριο των ηλεκτρονικών πηγών μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Τύπος πηγής

Σύνολο14
Επιστημονικό πεδίο: Κλασικές σπουδές (Λατινικές)

Αποτελέσματα αναζήτησης

p. 1/2
* / B

Bibliotheca Teubneriana Latina (BTL)

Η BTL περιλαμβάνει όλα τα λατινικά κείμενα των εκδόσεων Teubner από την αρχαιότητα έως και τον Μεσαίωνα και τα νεο-λατινικά κείμενα.

Περισσότερα
* B

Brepolis Latin Complete (BL-C)

Συλλογή που παρέχει πρόσβαση σε ψηφιακά τεκμήρια πλήρους κειμένου στον κλάδο των ανθρωπιστικών επιστημών και ειδικότερα της λατινικής γραμματείας. Περιλαμβάνει τις βάσεις Archive of Celtic-Latin Literature, Aristoteles Latinus, Monumenta Germaniae Historica, Library of Latin Texts, Series A + B και Dictionary of Medieval Latin from British Sources.

Περισσότερα
* D B

Center for Hellenic Studies

Η δικτυακή πύλη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (CHS) προσφέρει ανοικτή πρόσβαση στις εκδόσεις της, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν βιβλία, μονογραφίες, δοκίμια, επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συσκέψεων, βάσεις δεδομένων και πρωτογενείς πηγές. Επίσης παρέχει ανοικτή πρόσβαση σε υλικό που παράγεται στο πλαίσιο έργων ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών.

Οι συλλογές εστιάζουν σε όλους τους τομείς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Περιλαμβάνονται επίσης συλλογές λατινικής λογοτεχνίας και ρωμαϊκών σπουδών.

Περισσότερα
D B

Corpus Thomisticum

Το Corpus Thomisticum προσφέρει στους μελετητές ένα σύνολο εργαλείων έρευνας για τον Θωμά Ακινάτη.

Περισσότερα
* B

In Principio Online (INPR)

Ευρετήριο που παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 1.000.000 incipits της λατινικής λογοτεχνίας από την προκλασική περίοδο μέχρι και την Αναγέννηση. Η συλλογή έχει εμπλουτιστεί με πολύτιμο υλικό και από άλλες συλλογές όπως το Repertorium Biblicum Medii Aevi και το Thesaurus Musicarum Latinarum.

Περισσότερα
/ B

JSTOR Journals

Ψηφιοποιημένη αρχειακή συλλογή περιοδικών. Περιέχει τεύχη από την πρώτη ημέρα έκδοσης των περιοδικών έως και τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια. Η ΕΒΕ διαθέτει τις συλλογές Public Libraries Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, οι οποίες καλύπτουν διάφορα ακαδημαϊκά πεδία – τέχνες, ιστορία, λογοτεχνία, βιολογία κ.ά.

Περισσότερα
B

Lexicon of Greek Grammarians of Antiquity (LGGA) (HL)

Πληροφοριακή πηγή για τη μελέτη της ελληνικής και της λατινικής αρχαιότητας. Συγκεντρώνει πληροφοριακό υλικό σχετικά με τους αρχαίους γραμματικούς και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο έρευνας για τις κλασικές σπουδές, με εστίαση στους τομείς της φιλολογίας και της “γραμματικής τέχνης”. Αυτή τη στιγμή περιέχει εγγραφές για περισσότερους από 300 γραμματικούς.

Περισσότερα
* B

New Pauly Online

Πηγή αναφοράς για τον αρχαίο κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα. Περιλαμβάνει όλους τους τόμους του Der Neue Pauly και του Brill’s New Pauly. Η ΕΒΕ παρέχει επίσης πρόσβαση και στα New Pauly Supplements Online I και II.

Περισσότερα
B

Oxford Bibliographies: Classics

Η ΕΒΕ προσφέρει πρόσβαση στην κατηγορία “Κλασικές Σπουδές” της συλλογής Oxford Bibliographies.

Περισσότερα
B

Patrologia Orientalis Database (POD)

Ηλεκτρονική έκδοση της διάσημης συλλογής πατερικών κειμένων. Περιέχει έργα σχετικά με τη Ρώμη και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, γραμμένα στη λατινική, την ελληνική ή και σε άλλες γλώσσες.

Περισσότερα
p. 1/2