Ηλεκτρονικές πηγές

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο ευρετήριο των ηλεκτρονικών πηγών μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Τύπος πηγής

Σύνολο16
Επιστημονικό πεδίο: Κλασικές σπουδές (Ελληνικές)

Αποτελέσματα αναζήτησης

p. 1/2
B

Brill’s Companions to Classical Studies (HL)

Σειρά εγχειριδίων, στην αγγλική γλώσσα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και προσώπων της κλασικής αρχαιότητας καθώς και την πρόσληψή τους από την ευρωπαϊκή σκέψη. Σχεδιασμένο για σπουδαστές και μελετητές, τα βιβλία παραθέτουν τις διαθέσιμες πηγές, τις μεθόδους και τις προσεγγίσεις που είναι κατάλληλες για τη διαχείρισή τους, τα θέματα που προκύπτουν και τον τρόπο με τον οποίο αυτά έχουν αντιμετωπιστεί, καθώς και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν.

Περισσότερα
* D B

Center for Hellenic Studies

Η δικτυακή πύλη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (CHS) προσφέρει ανοικτή πρόσβαση στις εκδόσεις της, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν βιβλία, μονογραφίες, δοκίμια, επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συσκέψεων, βάσεις δεδομένων και πρωτογενείς πηγές. Επίσης παρέχει ανοικτή πρόσβαση σε υλικό που παράγεται στο πλαίσιο έργων ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών.

Οι συλλογές εστιάζουν σε όλους τους τομείς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Περιλαμβάνονται επίσης συλλογές λατινικής λογοτεχνίας και ρωμαϊκών σπουδών.

Περισσότερα
* B

Encyclopedia of Ancient Greek Language and Linguistics (EAGLL) (HL)

Ένα μοναδικό έργο που συγκεντρώνει την πρόσφατη έρευνα από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων που συνδέονται με τη γνώση της αρχαίας ελληνικής. Είναι ένα απαραίτητο ερευνητικό εργαλείο για τους μελετητές της ελληνικής γλώσσας, καθώς και άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, της γλωσσολογίας και της σχετικής με τη Βίβλο βιβλιογραφίας.

Περισσότερα
B

Jacoby Online

Ηλεκτρονική πηγή μελέτης της αρχαίας ελληνικής ιστοριογραφίας. Περιλαμβάνει συλλογές με αποσπάσματα αρχαίων ελληνικών ιστορικών κειμένων. Τα συγκεκριμένα ιστορικά κείμενα έχουν χαθεί και τα αποσπάσματα έχουν εντοπιστεί σε άλλες πηγές. Τα περισσότερα από τα αποσπάσματα αποδίδονται σε έναν συγκεκριμένο συγγραφέα ή/και ιστορικό έργο. Ωστόσο, κάποια από αυτά παραμένουν ανώνυμα και μπορούν να κατηγοριοποιηθούν μόνο θεματικά. Εκτός από τα αποσπάσματα και τις πηγές τους, περιλαμβάνονται σχόλια και βιβλιογραφία.

Περισσότερα
/ B

JSTOR Journals

Ψηφιοποιημένη αρχειακή συλλογή περιοδικών. Περιέχει τεύχη από την πρώτη ημέρα έκδοσης των περιοδικών έως και τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια. Η ΕΒΕ διαθέτει τις συλλογές Public Libraries Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, οι οποίες καλύπτουν διάφορα ακαδημαϊκά πεδία – τέχνες, ιστορία, λογοτεχνία, βιολογία κ.ά.

Περισσότερα
B

Lexicon of Greek Grammarians of Antiquity (LGGA) (HL)

Πληροφοριακή πηγή για τη μελέτη της ελληνικής και της λατινικής αρχαιότητας. Συγκεντρώνει πληροφοριακό υλικό σχετικά με τους αρχαίους γραμματικούς και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο έρευνας για τις κλασικές σπουδές, με εστίαση στους τομείς της φιλολογίας και της “γραμματικής τέχνης”. Αυτή τη στιγμή περιέχει εγγραφές για περισσότερους από 300 γραμματικούς.

Περισσότερα
* B

New Pauly Online

Πηγή αναφοράς για τον αρχαίο κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα. Περιλαμβάνει όλους τους τόμους του Der Neue Pauly και του Brill’s New Pauly. Η ΕΒΕ παρέχει επίσης πρόσβαση και στα New Pauly Supplements Online I και II.

Περισσότερα
B

Oxford Bibliographies: Classics

Η ΕΒΕ προσφέρει πρόσβαση στην κατηγορία “Κλασικές Σπουδές” της συλλογής Oxford Bibliographies.

Περισσότερα
/ B

Oxford Reference (Premium)

Πληροφοριακή πηγή που συγκεντρώνει υλικό από εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και βιβλία αναφοράς των εκδόσεων Oxford University Press. Καλύπτει 25 θεματικές κατηγορίες.

Περισσότερα
D B

Perseus Digital Library

Μία διαρκώς αναπτυσσόμενη ψηφιακή συλλογή που παρέχει πρόσβαση σε αρχαίες ελληνικές, λατινικές, αραβικές και άλλες συλλογές πλήρους κειμένου. Περιλαμβάνει πολυμεσικό υλικό με εξειδίκευση στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Περισσότερα
p. 1/2