Ηλεκτρονικές πηγές

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο ευρετήριο των ηλεκτρονικών πηγών μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Τύπος πηγής

Σύνολο9
Επιστημονικό πεδίο: Γλώσσα και γλωσσολογία

Αποτελέσματα αναζήτησης

p. 1/1
  • 1
B

De Gruyter Journals (HL)

Συλλογές περιοδικών του εκδοτικού οίκου De Gruyter, με ευρεία θεματική κάλυψη τόσο σε ανθρωπιστικές όσο και σε θετικές επιστήμες, τεχνολογία και ιατρική. Η ΕΒΕ παρέχει πρόσβαση σε περισσότερους από 340 τίτλους μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link).

Περισσότερα
D B

Directory of Open Access Books (DOAB)

Ευρετήριο ηλεκτρονικών βιβλίων ανοικτής πρόσβασης. Περιλαμβάνει μεταδεδομένα για περισσότερα από 11.900 ηλεκτρονικά βιβλία και κεφάλαια βιβλίων ακαδημαϊκού περιεχομένου από περισσότερους από 270 εκδότες.

Περισσότερα
B

Encyclopedia of Ancient Greek Language and Linguistics (EAGLL) (HL)

Ένα μοναδικό έργο που συγκεντρώνει την πρόσφατη έρευνα από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων που συνδέονται με τη γνώση της αρχαίας ελληνικής. Είναι ένα απαραίτητο ερευνητικό εργαλείο για τους μελετητές της ελληνικής γλώσσας, καθώς και άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, της γλωσσολογίας και της σχετικής με τη Βίβλο βιβλιογραφίας.

Περισσότερα
D B

English-Greek Dictionary

Το αγγλοελληνικό λεξικό του S. C. WOODHOUSE, M.A. Late Scholar of Christ Church, Oxford London του 1910. Περιλαμβάνει λεξιλόγιο των αρχαίων αττικών συγγραφέων και απευθύνεται τόσο σε ερευνητές όσο και σε φοιτητές, ενώ υπάρχει και μηχανή αναζήτησης όρων. Τα λήμματα του λεξικού προέρχονται από το λεξιλόγιο των παρακάτω συγγραφέων: Θουκυδίδης, Πλάτωνας, Ξενοφώντας, Δημοσθένης, Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης και Αριστοφάνης.

Περισσότερα
D B

HathiTrust Digital Library

Ψηφιακό αποθετήριο που δημιουργήθηκε συνεργατικά από ακαδημαϊκές και ερευνητικές βιβλιοθήκες. Διατηρεί πάνω από 17 εκατομμύρια ψηφιοποιημένα βιβλία και άρθρα περιοδικών, από τα οποία τα 5 εκατομμύρια είναι πλήρους πρόσβασης.

Περισσότερα
* / B

John Benjamins (HL)

Συλλογή ηλεκτρονικών περιοδικών με αντικείμενο τη γλωσσολογία. Η ΕΒΕ προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερους από 30 τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link).

Περισσότερα
* D B

OAPEN (Open Access Publishing in European Networks)

Ψηφιακή βιβλιοθήκη που συγκεντρώνει βιβλία ανοιχτής πρόσβασης στο πεδίο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Περισσότερα
/ B

Oxford Reference (Premium)

Πληροφοριακή πηγή που συγκεντρώνει υλικό από εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και βιβλία αναφοράς των εκδόσεων Oxford University Press. Καλύπτει 25 θεματικές κατηγορίες.

Περισσότερα
* D B

Η Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει αυτή τη δικτυακή πύλη για να υποστηρίξει τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Απευθύνεται σε ερευνητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και όσους ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα, εντός και εκτός Ελλάδας. Προσπαθεί να καλύψει την ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της (αρχαία ελληνική, μεσαιωνική ελληνική, νεοελληνική), καθώς και σημαντικά ζητήματα συγχρονίας.

Περισσότερα
p. 1/1
  • 1