Ηλεκτρονικές πηγές

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο ευρετήριο των ηλεκτρονικών πηγών μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Τύπος πηγής

Σύνολο9
Επιστημονικό πεδίο: Ελληνικές σπουδές (Αρχαιότητα)

Αποτελέσματα αναζήτησης

p. 1/1
  • 1
D B

English-Greek Dictionary

Το αγγλοελληνικό λεξικό του S. C. WOODHOUSE, M.A. Late Scholar of Christ Church, Oxford London του 1910. Περιλαμβάνει λεξιλόγιο των αρχαίων αττικών συγγραφέων και απευθύνεται τόσο σε ερευνητές όσο και σε φοιτητές, ενώ υπάρχει και μηχανή αναζήτησης όρων. Τα λήμματα του λεξικού προέρχονται από το λεξιλόγιο των παρακάτω συγγραφέων: Θουκυδίδης, Πλάτωνας, Ξενοφώντας, Δημοσθένης, Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης και Αριστοφάνης.

Περισσότερα
B

Lexicon of Greek Grammarians of Antiquity (LGGA) (HL)

Πληροφοριακή πηγή για τη μελέτη της ελληνικής και της λατινικής αρχαιότητας. Συγκεντρώνει πληροφοριακό υλικό σχετικά με τους αρχαίους γραμματικούς και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο έρευνας για τις κλασικές σπουδές, με εστίαση στους τομείς της φιλολογίας και της “γραμματικής τέχνης”. Αυτή τη στιγμή περιέχει εγγραφές για περισσότερους από 300 γραμματικούς.

Περισσότερα
B

New Pauly Online

Πηγή αναφοράς για τον αρχαίο κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα. Περιλαμβάνει όλους τους τόμους του Der Neue Pauly και του Brill’s New Pauly. Η ΕΒΕ παρέχει επίσης πρόσβαση και στα New Pauly Supplements Online I και II.

Περισσότερα
/ B

Oxford Reference (Premium)

Πληροφοριακή πηγή που συγκεντρώνει υλικό από εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και βιβλία αναφοράς των εκδόσεων Oxford University Press. Καλύπτει 25 θεματικές κατηγορίες.

Περισσότερα
D B

Perseus Digital Library

Μία διαρκώς αναπτυσσόμενη ψηφιακή συλλογή που παρέχει πρόσβαση σε αρχαίες ελληνικές, λατινικές, αραβικές και άλλες συλλογές πλήρους κειμένου. Περιλαμβάνει πολυμεσικό υλικό με εξειδίκευση στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Περισσότερα
D B

Perseus under PhiloLogic

Ψηφιακή συλλογή που περιλαμβάνει το σύνολο των κειμένων της Perseus Digital Library του Πανεπιστημίου Tufts. Επιπλέον, προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία στους ερευνητές για μία πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη αναζήτηση στο corpus της κλασικής γραμματείας.


Περισσότερα
* B

Supplementum Epigraphicum Graecum (HL)

Συλλογή πρόσφατα δημοσιευμένων ελληνικών επιγραφών καθώς και μελετών σε ήδη γνωστά κείμενα επιγραφών. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζει τα πλήρη ελληνικά κείμενα όλων των νέων επιγραφών μαζί με κριτικό σχολιασμό. Σε ό,τι αφορά τις ήδη γνωστές επιγραφές, υπάρχουν νέες αναγνώσεις, ερμηνείες και μελέτες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζεται και το ελληνικό κείμενο.

Περισσότερα
* B

Thesaurus Linguae Graecae (TLG) (HL)

Ψηφιακή βιβλιοθήκη πλήρους κειμένου. Περιλαμβάνει κείμενα στην ελληνική γλώσσα από την εποχή του Ομήρου έως την πτώση του Βυζαντίου το 1453 μ.Χ.  Απαιτείται δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα. Η ΕΒΕ προσφέρει πρόσβαση μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link).

Περισσότερα
D

Trismegistos

Διαθεματική πύλη για τον αρχαίο κόσμο. Συγκεντρώνει υλικό  από διαφορετικές πηγές για κείμενα της αρχαιότητας. Περιλαμβάνει βάσεις μεταδεδομένων καθώς και συλλογές πλήρους κειμένου με εστίαση στην αιγυπτιολογία και την παπυρολογία.

Περισσότερα
p. 1/1
  • 1