Ηλεκτρονικές πηγές

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο ευρετήριο των ηλεκτρονικών πηγών μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Τύπος πηγής

Σύνολο16
Επιστημονική περιοχή: Τέχνες και ανθρωπιστικές επιστήμες Επιστημονικό πεδίο: Ιστορία

Αποτελέσματα αναζήτησης

p. 1/2
* / B

American Antiquarian Society (AAS) Historical Periodicals Collection

Ψηφιακή συλλογή περίπου 7.600 ιστορικών περιοδικών εκδόσεων που καταγράφουν τη ζωή στην Αμερική από την αποικιοκρατία έως τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο και από την περίοδο της Ανασυγκρότησης έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Περισσότερα
B

Brepolis Religion (Bibliographies and Encyclopaedias) Online

Συλλογή που παρέχει πρόσβαση σε ένα από τα σημαντικότερα ευρετήρια βιβλιογραφικών παραπομπών ακαδημαϊκών εκδόσεων στους επιστημονικούς κλάδους της θεολογίας και των θρησκευτικών σπουδών, καθώς και σε σχετικό λεξικό με πάνω από 70.000 λήμματα. Περιλαμβάνει τις βάσεις Index Religiosus και Dictionnaire d’Histoire et de Géographie Ecclésiastiques (DHGE).

Περισσότερα
B

Byzantinische Zeitschrift

Περιοδικό στον τομέα των Βυζαντινών Σπουδών. Καλύπτει πτυχές της βυζαντινής γραμματείας και ιστορίας, τη νομισματική και τη βυζαντινή αρχαιολογία.

Περισσότερα
* B

Cambridge Core (HL)

Συλλογή ακαδημαϊκού περιεχομένου του Cambridge University Press. Η ΕΒΕ προσφέρει πρόσβαση σε σχεδόν 350 τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link).

Περισσότερα
D B

Directory of Open Access Books (DOAB)

Ευρετήριο ηλεκτρονικών βιβλίων ανοικτής πρόσβασης. Περιλαμβάνει μεταδεδομένα για περισσότερα από 11.900 ηλεκτρονικά βιβλία και κεφάλαια βιβλίων ακαδημαϊκού περιεχομένου από περισσότερους από 270 εκδότες.

Περισσότερα
D B

European Views of the Americas: 1493 to 1750

Βιβλιογραφία με έργα που τυπώθηκαν στην Ευρώπη σχετικά με την αμερικανική ήπειρο κατά το χρονικό διάστημα 1493 – 1750.

Περισσότερα
D B

Gallica

Ψηφιακή συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας με περισσότερα από 4.000.000 ψηφιοποιημένα τεκμήρια όπως βιβλία, χειρόγραφα, χάρτες και εικόνες.

Περισσότερα
B

Jacoby Online

Ηλεκτρονική πηγή μελέτης της αρχαίας ελληνικής ιστοριογραφίας. Περιλαμβάνει συλλογές με αποσπάσματα αρχαίων ελληνικών ιστορικών κειμένων. Τα συγκεκριμένα ιστορικά κείμενα έχουν χαθεί και τα αποσπάσματα έχουν εντοπιστεί σε άλλες πηγές. Τα περισσότερα από τα αποσπάσματα αποδίδονται σε έναν συγκεκριμένο συγγραφέα ή/και ιστορικό έργο. Ωστόσο, κάποια από αυτά παραμένουν ανώνυμα και μπορούν να κατηγοριοποιηθούν μόνο θεματικά. Εκτός από τα αποσπάσματα και τις πηγές τους, περιλαμβάνονται σχόλια και βιβλιογραφία.

Περισσότερα
/ B

JSTOR Journals

Ψηφιοποιημένη αρχειακή συλλογή περιοδικών. Περιέχει τεύχη από την πρώτη ημέρα έκδοσης των περιοδικών έως και τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια. Η ΕΒΕ διαθέτει τις συλλογές Public Libraries Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, οι οποίες καλύπτουν διάφορα ακαδημαϊκά πεδία – τέχνες, ιστορία, λογοτεχνία, βιολογία κ.ά.

Περισσότερα
D B

Manuscriptorium Digital Library

Ψηφιακή βιβλιοθήκη ελεύθερης πρόσβασης σε ιστορικές πηγές. Περιλαμβάνει συλλογές  χειρογράφων, αρχετύπων, παλαιτύπων και χαρτών.

Περισσότερα
p. 1/2